14 september jongstleden maakte ik de afspraak met de Stellingwerf om dit kalenderjaar een aantal columns te schrijven over het wel en wee op een VO school en inzichten uit het leven van een schoolleider.

Wat zag de wereld er nog anders uit op dat moment. Ik was drie weken onderweg als een van de twee afdelingsdirecteuren van Terra Wolvega. Mijn werkzaamheden bestonden uit het leren kennen van de school en haar omgeving en zorgen dat het nieuwe schooljaar voor leerlingen en docenten zo goed mogelijk van start ging.

Hoe anders is dat nu. Geschrokken, ongeloof, verdriet, moe, het is niet te bevatten. Emoties en uitspraken die de afgelopen week veel gedaan werden. En zoveel vragen: ‘waar zou hij zijn, hoe zou het met hem gaan, wat kunnen we doen, wat zou er zijn gebeurd, hoe is dit mogelijk?’

We kennen maar weinig feiten, maar wat we weten is dat een leerling van onze school zijn ouders heeft verloren en dat deze leerling bekend heeft hierbij betrokken te zijn geweest. Het is vreselijk. Afschuwelijk. Een drama.

Leerling, ouder, docent, directie, allemaal hebben we onze emotie. Soms zo hevig dat dingen even niet lukken. Verschillen zijn groot, met een groot deel van de leerlingen en docenten gaat het goed en met hen zijn de dagelijkse handelingen weer opgepakt. Maar niet met iedereen kan dat al en voor deze leerlingen en docenten zullen wij er de komende tijd zijn.

Als school willen we dat onze leerlingen zich veilig en gelukkig voelen. Allemaal werken we vanuit onze eigen rol aan het tot bloei laten komen van ieder kind. We gunnen ze een onbezorgd leven waarin hun potentieel tot uiting komt. Wij zijn er trots op dat wij hieraan mogen bijdragen en doen dit graag. We doen ons uiterste best om ieder kind te zien en te horen.

Dank u wel dat u uw oordeel uitstelt. Want vaak, zo niet altijd, zit de situatie anders in elkaar dan doet vermoeden. Ook bedank ik u namens alle medewerkers van Terra Wolvega voor uw steun en medeleven. We ontvangen bloemen, een brief en veel e-mails. Alle gestuurd om ons een hart onder de riem te steken. Dat u deze moeite neemt doet ons allen veel.

Mijn naam is Jennifer Wessels Boer, zoals gezegd afdelingsdirecteur Terra Wolvega. Mocht u vragen of opmerkingen hebben; bel gerust naar school of stuur een email; j.wesselsboer@terra.nl

Bovenstaande column is verschenen in de Stellingwerf Courant 4 oktober 2017

IMG_0077

Een week later plaatste de Stellingwerf onderstaande column die betrekking heeft op bovenstaande;

stellingwerf-20171018.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s