Individuele coaching; wie, wat, waarom?

Wie wel eens in een vliegtuig heeft gezeten weet dat je bij een calamiteit eerst je eigen zuurstofmasker op moet doen en dan pas de mensen naast je mag gaan helpen. Dat is niet egoïstisch. Integendeel. Wanneer je jezelf voorop stelt, heb je meer aan anderen te geven.

In het dagelijks leven is het niet anders. Je kunt er pas écht zijn voor een ander, of dit nu je kind, je partner of je collega is, wanneer je zelf goed in je vel zit.

Individuele coaching is voor wie zichzelf wil ontwikkelen. Voor wie piekert, last heeft van werkdruk, aannames doet of moe is. Voor wie efficiënter en effectiever wil zijn. Voor wie uit de waan van de dag wil en wil leven in plaats van geleefd worden. Voor wie wil lachen en genieten. Genieten van je werk, je relatie, je gezin, genieten van vandaag.

We gaan samen op onderzoek naar wat in dit leven voor jou écht belangrijk is. Hoe wil jij van betekenis zijn? Wat geeft jou energie? We gaan onderzoeken wie jij bent en wat jij nodig hebt om van jezelf en je leven te houden. Je ontwikkelt een visie op de rollen die voor jou het meest belangrijk zijn en formuleer concrete doelen die voor jou focus aanbrengen. Hiermee ontwerp je jouw eigen toekomst.

Je kunt zo veel meer betekenen! En betekenis geven is het ultieme geluk.

Hoe geven we dit vorm?
Ik stel jou vragen. Veel vragen. Ik luister en vertel je wat ik je hoor zeggen. Wanneer de ruimte er is houd ik een spiegel omhoog en geef ik je terug wat het effect van jouw woorden en gedrag zou kunnen zijn. Ik breng hiermee denkprocessen op gang. Denkprocessen die nieuwe inzichten brengen. Wanneer je deze inzichten hebt opgedaan is keuzes maken niet meer moeilijk. Dan kun je kiezen om dingen te laten voor wat ze zijn of om in actie te komen om anders met deze dingen om te gaan.

Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg…

Ga niet op dezelfde voet verder. De enige met de juiste antwoorden ben jij zelf. Alleen is de zoektocht ingewikkeld. Hier kan ik je mee helpen. Laat mij van betekenis zijn voor jou. Gun jezelf en je omgeving jouw ontwikkeling.

Bel of mail voor een afspraak dan maken we vrijblijvend kennis.

 

Advertenties